Trumpas projekto „Mokymosi visą gyvenimą galimybių plėtra kaimo vietovėse (II etapas)“ pristatymas

Ugdymo plėtotės centras nuo 2012 m. rugsėjo 11 d. iki 2015 m. rugsėjo 10 d. įgyvendino projektą „Mokymosi visą gyvenimą galimybių plėtra kaimo vietovėse (II etapas)“ (toliau-Projektas).
Projektas finansuotas iš Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ VP1-2.3-ŠMM-03-V priemonę „Visuotinio priešmokyklinio ugdymo diegimas ir kitų mokymosi visą gyvenimą paslaugų prieinamumo didinimas ypač kaimo vietovėse“. Projekto kodas VP1-2.3-ŠMM-03-V-02-002.

Projekto tikslas – plėsti mokymosi visą gyvenimą galimybes ir gerinti kaimo vietovių gyventojų poreikius atitinkančių paslaugų kokybę, siekiant kaimo vietovių gyventojams, o ypač socialinės atskirties, socialinės rizikos ir specialiųjų poreikių asmenims, padėti įgyti reikiamas kompetencijas ir suformuoti įgūdžius, kurie padėtų geriau prisitaikyti prie darbo rinkos reikalavimų ir aktyviau dalyvauti visuomenės gyvenime.
Projekto vertė (skirta suma) 1 250 000 Lt.

Šiuo projektu buvo siekiama:
· formuoti vieningą UDC paskirties ir funkcijų suvokimą; skatinant tarpžinybinį bendradarbiavimą tarp įvairių švietimo, kultūros, sveikatos ir socialinės srities darbuotojų, kurti UDC tinklą, užtikrinsiantį koordinuotą ir geresnę švietimo ir kt. paslaugų pasiūlą ir prieinamumą kaimo gyventojams;
· parengti ir įgalinti UDC darbuotojus kokybiškai organizuoti vietos poreikius atitinkančių švietimo, socialinių ir kt. paslaugų teikimą kaimo vietovėse;
· suteikti neformaliojo švietimo paslaugas socialinės atskirties, socialinės rizikos ir specialiųjų poreikių asmenims regionuose.
Projekto rezultatai:
· parengti 6 UDC tinklo funkcionavimą reglamentuojantys dokumentai ir 1 metodinė priemonė;
· 126 asmenys patobulino savo kompetencijas, reikalingas efektyviam ir kokybiškam darbui UDC ir su vietos bendruomene;
· apmokyta 1270 socialinės atskirties, socialinės rizikos ir specialiųjų poreikių asmenų.



    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą